Entreprenörsbloggen header
8:26 am - 29/05/2012

Madelenes Karriärtips


M
adelene startade sitt företag för ett och ett halvt år sedan och jobbar nu som frilansstylist. Här delar hon med sig av sina 5 bästa karriärtips!

1. Gör en pricka av-lista!
Att ha koll på möten, returer och liknande är väldigt viktigt. Jag har alltid kalendern till hands för att kunna ha koll på datum och tider. Jag brukar även veckoplanera genom att skriva en lista på saker som måste göras dag för dag. Det värsta som finns är när man lägger saker åt sidan. Jag lovar er, det känns så mycket bättre när listan är avprickad!

2. Var ödmjuk och positiv i alla lägen!
Ett första intryck kan spela stor roll i hur man blir bemött i framtiden. Att vara trevlig, glad och positiv gör att det blir lättare för motparten att vilja samarbeta igen. Man vill hellre minnas ett leende än en sur min!

3. Ta tag i din pedanta sida!
Alla tillhör inte kategorin pedanter. I alla fall inte när det kommer till hemmet. Men när det kommer till sitt eget företag känner jag att alla måste plocka fram just den sidan. Är man anlitad för att göra ett jobb ska man göra det fullt ut och helst felfritt. Jag lägger alltid väldigt mycket krut i det jag gör. Går hellre upp två timmar tidigare så jobbet blir utfört på bästa sätt. Mitt frilansande betyder att jag är mitt eget varumärke, vilket betyder att jag själv har till ansvar att bestämma kvalitén i de jobben jag utför.

4. Våga ta steget!
Det kluriga med att starta eget är att våga ta steget och lösgöra sig från sin fasta inkomst. Jag som har jobbat heltid/deltid i klädaffär har fått tacka nej till många stylingjobb på grund av mitt andra arbete. Hur ska man komma någon vart om man hela tiden måste tacka nej? Därför bestämde jag mig för att gå ner väldigt mycket i tid. Att ha en extra tjänst, eller som jag gör nu att jobba helg, är ett sätt att ändå ha råd med hyran samtidigt som man har tid att fokusera på företaget under veckan.

5. Ge inte upp!
Jag jobbar i en tuff bransch med mycket konkurrens. Jobben ligger inte uppdukade på ett fat. Det är väldigt lätt att jag periodvis funderar på vad jag håller på med. Men i samma stund som tanken slår mig kickar jag mig själv där bak och säger “Nu ger du inte upp”. Att våga tro på sig själv är en väldigt viktig del för att företaget ska kunna lyckas. Alla har varit på ruta ett någon gång. Man måste lita på sin egen kvalité och efter det sätta sig ner och gå igenom vad man kan göra för att förbättra situationen.


Leave a comment

SMART & STYLISH | Aida- June 1, 2012 at 4:03 pm
[...] En av mina favoriter här från “kollegorna” på Fresh är ju helt klart Madeleine. Tycker det lyser lite extra om henne och hon slutar aldrig att imponera på mig. Nu har hon iaf delat med sig av sina bästa Karriärstips. Det tycker jag ni ska kika in ni som har a hunger for “bof” Business of fashion Här kan ni läsa dem! [...]
NEW POST: Madelene Billman - plateau jungle
VIEW POSTS - VIEW PROFILE